Selasa, 17 Februari 2015

BENGKEL NASI ARAB BULAN FEB 2015




Berminat untuk memasak Nasi Arab secara suka-suka atau hobi? Sertai sekarang Bengkel Nasi Arab yang paling popular iaitu Kelas Nasi Arab bersama Ustazah Cooking Classes.

Ribuan peserta telah menyertainya sepanjang 2009 hingga kini.

Ada 3 jenis Kelas Nasi Arab yang UCC jalankan :

1. Bengkel Nasi Arab Asas
2. Bengkel Nasi Arab Profesional
3. Bengkel Personal Couching/ Bisnes Couching

APA ITU BENGKEL NASI ARAB PROFESIONAL
**************************




Ramai yang bertanya saya apa perbezaan BENGKEL ASAS NASI ARAB dan BENGKEL PROFESIONAL NASI ARAB.
Jawapan CHEF USTAZAH :
1.      Harga yurannya . Sudah tentu bayar mahal dapat modul dan menu yang lebih banyak. The More You Give The More You Get..hi2 gitu ke Mat Salleh cakap.  Yuran asas HANYA RM380. Manakala yuran BENGKEL PRO ialah RM850
2.       Menu BENGKEL ASAS 10. Menu Profesional lebih banyak..berganda-ganda, iaitu 20 MENU.  Bengkel Asas sesuai untuk HOBI  atau yang nak masak untuk keluarga. Manakala BENGKEL PROFESIONAL untuk bakal pengusaha Nasi Arab, Para Caterer dan Pengusaha Restoren.
3.       Bengkel Asas belajar ramai-ramai. Bengkel Profesional tak ramai bilangan pesertanya. Tidak lebih 15 orang.
4.      Bengkel Asas dah boleh masak untuk keluarga, saudara mara TETAPI Bengkel Profesional lebih menjurus kepada BISNES COUCHING NASI ARAB secara komersial (nasihat berkaitan bahan mentah, peralatan dl)UNTUK ANDA mulakan perniagaan NASI ARAB.
Jadi, boleh pilihlah, ikut kemampuan dan minat anda. Satu lagi ikut FULUS dan BAJET anda.
Kemungkinan  harga ini tidak kekal lama kerana ia mungkin akan dinaikkan. SEMENTARA saya belum berbuat DEMIKIAN, baik anda bertindak sekarang. Pm saya sekarang. Sms/whatsapp : 0139802465.
Jika berminat :
1.      Boleh buat bayaran ke akauan maybank 153010197400 Wan Habsah binti Wan Ahmad.
2.      Sila hantar mesej / sms/whatsapp copy slip bayaran.
3.      Hantar Nama, no hp, no kp, alamat penuh dan email.

KANDUNGAN MODUL ASAS
1.    Pengenalan Nasi Arab
2.    Formula Asas Beras
3.    Formula Asas Air
4.    Formula Asas Garam
5.    Formula Asas Rempah
6.    Teknik masak
7.    Penyedap rasa
8.    Teknik Memerap Ayam
9.    Penyediaan Air Stok
10.  Nasi Arab Mandy Ayam
11.  Ayam Mandhy Original
12.  Ayam Mandhy Panggang
13.  Idam/ Arabian Curry
14.  Salatoh/ Acar
15.  Salsa/ Sambal Arab
16.  Nasi Mandhy Kambing
17.  Kambing Panggang
18.  Mashwi/ Ayam Panggang Berempah
19.  Tandoori Dajaj.

BENGKEL PROFESIONAL SIRI PERTAMA

KANDUNGAN
BAHAGIAN PERTAMA
1.     Pengenalan Nasi Arab
2.     Formula Asas Beras
3.     Formula Asas Air
4.     Formula Asas Garam
5.     Formula Asas Rempah
6.     Teknik masak
7.     Penyedap rasa
8.     Teknik Memerap dan melembut isi ayam/kambing
9.     Penyediaan Air Stok

BAHAGIAN KEDUA
Modul Pertama (Nasi Mandhy)
1.     Nasi Mandhy
2.     Dajaj Mandhy ‘Adi
3.     Sambal Harrah
4.     Salatoh ‘Adi
5.      Salatoh Bil Laban
6.     Idam
7.     Demo : Dajaj Mashwi Bilbaharat
8.     Demo : Dajaj Mashwi Tandoori
Modul Kedua(Nasi Kabsah)
9.     Nasi Kabsah Ayam
10. Dajaj Ahmar Mashwi /Red Roasted Kabsah Chicken
Free : Modul ke-3 ( Nasi Mandhy Kambing)
11. Ais Stok Mandy Laham
12. Teknik penyediaan Ruz Mandy Laham
13. Salatoh Ma’a Fawakih
14. Syurbah Laham
15. Teknik Mengasap Nasi
BAHAGIAN KETIGA
TEKNIK MENGHIDANG
BAHAGIAN KEEMPAT
1.   BAGAIMANA MAHU MULA BISNES NASI ARAB
2.   MENU
3.   QUOTATION
4.   FORMULA MASAK BANYAK.
5.   BERAT DAN SIZE HIDANGAN

6.   SKILL DAN PERALATAN

j Febuari ini ada 2 Bengkel :
11. Kelas Nasi Arab Asas pada 22 Feb 2015
   2. Kelas Nasi Arab Profesional pada 26 Feb 2015.

  Berminat. sms ke 0139802465

Tiada ulasan:

Catat Ulasan