PRODUK

 
PRODUK REMPAH READY-MADE YHM REMPAH USTAZAHPENGENALAN SYARIKAT KAMI
Assalamualaikum W.B.T kepada semua.
Syarikat ini telah ditubuhkan pada 15 Oktober 2009 dengan  nama FATHA MARKETING (FM) untuk menjalankan perniagaan memproses dan membekal makanan, minuman, membekal makanan sejuk beku dan makanan kering, bahan mentah, pakaian, katering dan lain-lain.  Selain itu, Fatha Marketing juga memberi latihan, kursus agama, kursus masakan dan motivasi serta memberi latihan keusahawanan.  Sekarang ini, FATHA MARKETING mengorak langkah lebih jauh kerana telah berjaya menjadi  pengeluar bagi pes rempah ready-made dengan jenama produk YHM , YES HALAL REMPAH USTAZAH.
Sebelum tertubuhnya syarikat ini, pemilik telah menimba ilmu dan pengalaman berkaitan penyediaan dan pembuatan rempah daripada ibu sendiri dan juga beberapa tukang masak dan pengusaha rempah secara langsung dan tidak langsung. Pengasas memiliki Ijazah Sarjana Muda dan Sarjana dalam Bidang Syariah dan Pengajian Islam, juga merupakan Pendakwah Bebas, Penceramah Motivasi, bekas pensyarah di Uitm,  tenaga pengajar Kelas Agama, Kelas Masakan dan Penceramah Kursus Kekeluargaan dan Keusahawanan menggabungkan semua ilmu, pengalaman dan kemahiran pada diri untuk menubuhkan FATHA MARKETING
Sebahagian besar produk-produk YHM yang dihasilkan adalah dari rempah ratus yang diadun dan disediakan mengikut resepi tradional warisan keluarga yang  mengusahakan Berjaya Restoren yang sangat terkenal di Kota Bharu, Kelantan lebih dari 20 tahun. Selain itu, terdapat beberapa produk masakan yang telah difomulasikan resepinya bagi menghasilkan satu produk yang boleh dipelbagaikan jenis menu masakan yang CEPAT , LAZAT ,BERKHASIAT LAGI BERKAT mengikut selera pelanggan. Kretiviti penghasilan sesuatu produk adalah hasil ujikaji dan penyelidikan oleh Fatha Marketing sendiri.  Sungguhpun ia suatu produk baru, Fatha Marketing masih mengekalkan masakan tradisonal sebagai elemen untuk memberikan keenakan dan kelazatan sesuatu menu.
Kelebihan produk-produk YHM bermula dari aspek pemilihan rempah ratus dan bahan ramuan yang digunakan adalah yang terpilih dan bermutu tinggi, bahan mentah yang terjamin kesegarannya serta amat menitikberatkan aspek halal dan kebersihannya. Ia diadun mengikut sukatan yang menepati intipati sebenar resepi  dan boleh di sesuaikan dengan pelbagai  menu.
Di FATHA MARKETING kami berusaha memenuhi DASAR PEMAKANAN DALAM ISLAM sebagaimana yang digariskan oleh al-Quran dan Sunnah iaitu : Halal, Baik, Berkualiti dan Tidak membawa kemudharatan kepada fungsi tubuh mental manusia serta Makanan itu selari dengan keperluan fitrah maanusia.
Oleh itu kami di FATHA MARKETING berusaha mengikut garis panduan makanan, minuman dan barang gunaan halal yang mempunyai 4 asas utama iaitu:
1.     Sama ada makanan itu sendiri halal.
2.     Sama ada makanan yang didapati adalah daripada sumber yang halal.
3.     Ramuan/ kandungan yang digunakan tidak merbahaya kepada makanan tersebut, cth : tidak menggunakan pengawet atau MSG.
4.      Proses, penyimpanan, pembungkusannya tidak bercampur dengan yang Haram.
Hari ini, Fatha Marketing boleh berbangga kerana telah berjaya membantu sebahagian kecil rakyat Malaysia untuk memasak dengan menjadi pengeluar pes rempah ready made  yang terkenal di sekitar Lembah klang khususnya di Kuala Lumpur, Selangor dan Putrajaya. Rempah keluaran Fatha Marketing juga telah sampai ke Sabah, Sarawak, Indonesia, Jepun, Amerika Syarikat,  German, Peranchis, Australia, Dubai, Mumbai, UK (London), mesir dan Arab Saudi. Di Malaysia, pes rempah Yes Halal telah menjadi pilihan rakyat Malaysia tidak kira keturunannya.
Meskipun pada awalnya, hanya sebuah perusahaan kecil di rumah (home made) yang ditubuhkan bagi menjana ekonomi pada permulaannya, namun pengasas yakin bahawa Fatha Marketing akan berjaya mengorak langkah lebih jauh menjadi satu industri yang lebih gah dan berprestij di suatu hari dengan operasi telah berpindah ke kilang pula. Berkat sokongan daripada semua pihak kami sudah bersedia menjadikan produk ini sebagai satu warisan makanan citarasa Malaysia yang boleh diketengahkan ke peringkat antarabangsa pula.Akhir kata, Fatha Marketing  amat berbesar hati dengan pelanggan sedia ada yang memberi seluruh kepercayaan .Kepada bakal pelanggan pula , syarikat ini berjanji dengan sepenuh hati untuk menjadi pembekal makanan terbaik .
Sekian, wasallam
“Cepat, Lazat, Berkhasiat, Lagi Berkat
VISI KAMI

Ø Membantu semua orang supaya boleh memasak tidak kira siapa mereka, atau di mana sahaja mereka berada.
Ø Setiap rumah di Malaysia menjadi pengguna produk pes rempah  YHM YES HALAL REMPAH USTAZAH .
Ø Setiap pelajar, pekerja dan rakyat Malaysia dapat menikmati hidangan masakan seperti di tanahair sendiri walaupun berada di luar Negara dengan pes rempah ‘ready made’ YHM. 
Ø Membantu golongan ibu tunggal dan surirumah supaya dapat berniaga walaupun operasinya hanya di rumah atau membuka warung/kedai makan dengan menjual produk YHM sendiri atau berniaga aneka nasi, lauk pauk dan katering secara kecil-kecilan dan sederhana. 
MISI KAMI
Ø  Membantu para usahawan baru seperti peniaga kecil dan sederhana serta siswazah khususnya serta sesiapa sahaja yang berminat dalam industri makanan untuk memulakan rangkaian perniagaan francais dengan menubuhkan gerai, gerai bergerak, kiosk, kafe, restoren seterusnya membuka lebih banyak “outlet”.
Ø Memperkenalkan masakan warisan tempatan bercitarasa Malaysia ke persada antarabangsa.
Ø Ingin menjadi pengeluar pes rempah ‘ready made’ halal yang terunggul di Malaysia dan sekaligus dapat menembusi pasaran Luar Negara
Ø Ingin menjadi pengeluar utama makanan dan memastikan bahawa pengguna Islam mempunyai alternatif membeli produk-produk makanan yang halal


Bahagian 1 
Bahagian 2 REMPAH YHM YES HALAL REMPAH USTAZAH DI SEGMEN MASAKAN DALAM RANCANGAN SELAMAT PAGI MALAYSIA
Saya dijemput oleh pihak RTM untuk mengendalikan Segmen Masakan bagi Siaran Hujung Minggu.  Penerbit memberi masa 10 minit untuk keseluruhan segmen ini. Oleh itu saya merasa ini satu peluang yang tidak harus saya lepaskan untuk memperkenalkan satu gaya masakan yang CEPAT, LAZAT, JIMAT, BERKHASIAT DAN BERKAT kepada seluruh masyarakat Malaysia yang bertepatan dengan motto REMPAH YHM YES HALAL REMPAH USTAZAH.
Dalam Siaran Langsung ini saya menunjukkan kecekapan bagaimana 5 masakan dapat disiapkan dalam masa 10 minit sahaja.  Semua ini tidak akan berjalan dengan jaya jika saya tidak menggunakan REMPAH YHM YES HALAL REMPAH USTAZAH untuk memasak dengan cepat dan pantas.  Hasilnya sangat mengagumkan semua pihak yang menonton.  Selepas bersiaran saya mendapat panggilan yang tidak putus-putus dari penonton yang ingin mendapatkan REMPAH YHM YES HALAL REMPAH USTAZAH.
Kepada yang belum menontonnya silalah saksikan segmen ini.  Kepada pihak yang berminat boleh hubungi CHEF USTAZAH di talian 013-9802465 atau Cik Nini 012-9404077 untuk mendapatkan 13 jenis produk-produk kami REMPAH YHM YES HALAL REMPAH USTAZAH yang sangat hebat dan pasti menakjubkan anda.  Kepada sesiapa yang berminat untuk belajar masak pelbagai hidangan dan masakan bolehlah joint USTAZAH’S COOKING CLASSES.  CHEF USTAZAH juga menyediakan Khidmat KATERING USTAZAH.
KINI SEMUA ORANG BOLEH MASAK
Salam Sayang,
Chef UstazahYHM REMPAH READY-MADE ADA 13 PRODUK HEBAT.
YES HALAL REMPAH USTAZAH MEMBERI ANDA PELBAGAI PILIHAN MASAKAN.

ANTARANYA :  GULAI KAWAH RM6, KERUTUK RM6, KERUTUK HITAM RM7, KUZI RM10, SAMBAL TUMIS RM5, SWEET SOUR RM6, SUP RM6, AYAM BEREMPAH RM6, TANDOORI RM6, KARI IKAN RM4, RENDANG RM6, KURMA RM6  DAN ASAM PEDAS RM5.

ORDER SEKARANG :
013-9802465/013-9062465
NOTA :
ORDER SETAKAT INI HANYA UNTUK LEMBAH KELANG SAHAJA! ATAU BOLEH DATANG KE AMPANG/ PUTRAJAYA/ SHAH ALAM/ SG MERAB/ BUKIT MAHKOTA DAN KOTA BHARU, KELANTAN
UNTUK KL/ SELANGOR : 013-9062465 (HJ FATAH)
                                           NO 6, TAMAN AMPANG HILIR, AMPANG
PUTRAJAYA                   : 0123449744 (USOP) DEPAN KEDAI 1
                                           MALAYSIA, PASAR    PRESINT 16 
SHAH ALAM                    : EN. ZABIDI (0132917012)
                                           USRAH HALAL MART, SEKSYEN 3
                                         S.ALAM (BLKG MC DONALD)/ PJBT MUIS
SG.MERAB                       : KHALEDA (0172133530) IMAN MART BANGI
BUKIT MAHKOTA           : HIJRAH HALAL MART (0104015299)
KOTA BHARU                 : RCH CAR WASH (0139441817)VARIASI MASAKAN PILIHAN ANDA ANTARANYA :

REMPAH SUP YHM YES HALAL REMPAH USTAZAH  REMPAH SUP


SESUAI UNTUK MASAKAN
 • SUP AYAM
 • SUP SAYUR
 • SUP IKAN
 • SUP DAGING
 • NASI AYAM
 • MEE SOTO/ SUP
 • DAN LAIN-LAIN LAGI


REMPAH SAMBAL TUMIS  YHM YES HALAL REMPAH USTAZAH  
SAMBAL TUMISSESUAI UNTUK MASAKAN
 • AYAM/ DAGING MASAK MERAH
 • PAPRIK
 • NASI/ MEE GORENG
 • SAMBAL IKAN BILIS
 • SAMBAL UDANG
 • DAN LAIN-LAIN LAGI


REMPAH SWEET SOUR YHM YES HALAL REMPAH USTAZAH  

SWEET SOUR


SESUAI UNTUK MASAKAN

 • IKAN/ AYAM/ UDANG MASAM MANIS
 • MEE BANDUNG ; CAMPURKAN SWEET SOUR DENGAN SAMBAL TUMISREMPAH REN YHM YES HALAL REMPAH USTAZAH  

RENDANG

SESUAI UNTUK MASAKAN
 • RENDANG AYAM
 • RENDANG DAGING


REMPAH AYAM GORENG/ BAKAR BEREMPAH YHM YES HALAL REMPAH USTAZAH  


AYAM BEREMPAH
 SESUAI UNTUK MASAKAN
 • AYAM GORENG BEREMPAH
 • AYAM BAKAR (BBQ)
REMPAH KERUTUK  YHM YES HALAL REMPAH USTAZAH  


REMPAH KERUTUKSESUAI UNTUK MASAKAN
 • KERUTUK AYAM
 • KERUTUK DAGNING
 • KERUTUK UDANG/ KETAM
 • KERUTUK TELUR
PILIHAN BIJAK MASAKINI. 
REMPAH YHM YES HALAL REMPAH USTAZAH 
CEPAT LAZAT BEKHASIAT LAGI BERKAT !ORDER SEKARANG :
013-9802465 (CHEF USTAZAH)
/013-9062465 (HJ. FATAH)
FATHA MARKETING