Selasa, 17 Februari 2015

BENGKEL NASI ARAB 2015 YANG PALING TOP



ASSALAMUALAIKUM
Khas kepada yang ingin memulakan BISNES NASI ARAB.

Ramai Peserta Ustazah Cooking Classes telah menunjukkan kejayaan mereka. Ada yang bermula BISNES NASI ARAB. hanya di dapur rumah, ada yang mula jual di gerai-gerai kecil, di Pasar Malam atau Pasar Tani dari hari sehari semaikin besar Bisnes Nasi Arab mereka. Alhamdulillah.



Bagaimana dengan anda? Bercita-cita membuka BISNES NASI ARAB.? Boleh sertai sekarang.

BENGKEL PROFESIONAL NASI ARAB SIRI PERTAMA
SESI TAARUF NASI ARAB/ MENGENALI NASI ARAB
FORMULA WAJIB
1. Pengenalan Nasi Arab
2. Bahan Penyedap Nasi Arab
• Penyediaan Air Stok
• Laban
3. Beras Dan Sukatan Air
4. Garam Pada Nasi Dan Ayam
5. Kepelbagaian Teknik Masak Nasi dan Memasak serta merebus Lauk
Modul Pertama (Nasi Mandhy)
6. Nasi Mandhy
7. Dajaj Mandhy ‘Adi
8. Sambal Harrah
9. Salatoh ‘Adi
10. Salatoh Bil Laban
11. Idam
12. Demo : Dajaj Mashwi Bilbaharat
13. Demo : Dajaj Mashwi Tandoori
Modul Kedua(Nasi Kabsah)
14. Nasi Kabsah Ayam
15. Dajaj Ahmar Mashwi /Red Roasted Kabsah Chicken
Free : Modul ke-3 ( Nasi Mandhy Kambing)
16. Ais Stok Mandy Laham
17. Teknik penyediaan Ruz Mandy Laham
18. Salatoh Ma’a Fawakih
19. Syurbah Laham
20. Teknik Mengasap Nasi

Jom sertai :
BENGKEL PROFESIONAL NASI ARAB
Tarikh : 26 FEBRUARI 2015
Tempat : KG PANDAN DALAM KL
YURAN : RM850/SEHARI

Cara Penyertaan :
1. Buat bayaran ke akauan maybank 153010197400 Wan Habsah.
2. pm/ sms/ wassap copy bayaran ke 0139802465 beserta nama dan no KP.


Salam Hormat
Chef Ustazah
 .

Tiada ulasan:

Catat Ulasan