Halaman

Jumaat, 27 Mei 2011

KELAS MASAK UNTUK USAHAWAN KATERING


MISI KHAS
SEMPENA KETIBAAN BULAN RAMADHAN DAN 
HARI RAYA.
INDUSTRI MAKANAN DAN DUNIA PERNIAGAAN

TAHUKAH ANDA BAHAWA RAMAI ORANG TELAH KAYA RAYA DAN MENJADI JUTAWAN KERANA TERLIBAT DALAM INDUSTRI MAKANAN.  BERMULA DENGAN BERNIAGA DI PASAR MALAM, GERAI-GERAI KECIL DI TEPI JALAN DSBGNYA, MEREKA TELAH BANGKIT SEDAR AKAN PELUANG DAN SEGERA MEREBUTNYA.  MEREKA DAHULUNYA  JUGA SEPERTI ANDA  TETAPI MEREKA INI MEMPUNYAI KEINGINAN YANG TINGGI, DAYA USAHA YANG TIDAK KENAL PENAT LELAH, PERANCANGAN YANG BAIK, SERTA TAWAKAL KEPADA ALLAH. 
BERSEDIAKAH ANDA UNTUK MENUJU KE ARAH ITU DENGAN MENAMBAHKAN ILMU PENGETAHUAN DAN KEMAHIRAN BAGI MENCAPAI MATLAMAT DAN CITA-CITA ANDA.
MULAKAN PERNIAGAAN ANDA SEKARANG DENGAN MEMASAK RESEPI-RESEPI HEBAT YANG MEMPUNYAI PERMINTAAN YANG TINGGI DI DALAM PASARAN TERUTAMA DI BULAN RAMADHAN INI. DAN BOLEH TERUSKAN MINAT ANDA INI DIBULAN LAIN PULA.
JADIKAN BULAN RAMADHAN INI BUKAN SAHAJA UNTUK MENAMBAHKAN IBADAT DENGAN PAHALA BERLIPAT KALIGANDA TETAPI REZEKI YANG BERKAT YANG JUGA BERLIPAT KALI GANDA. 
RAMAI TELAH MENDAPAT PENDAPATAN BERSIH RM3,000.00 HINGGA RM30,000 RIBU MALAH LEBIH LAGI HANYA DENGAN BERNIAGA PADA BULAN RAMADHAN SAHAJA.. RAMAI YANG TELAH MEMBUKTIKANNYA.  ANDA BILA LAGI?
TETAPI SEMUANYA MESTI DIUSAHAKAN SEKARANG. BUAT PERANCANGAN DAN MULA BERTINDAK. 
NAK JUAL APA? MAKANAN APA YANG MENDAPAT PERMINTAAN YANG TINGGI DI BAZAR-BAZAR RAMADHAN ATAU PASAR-PASAR MALAM? KAMI AKAN DEDAHKAN SEGALA IDEA DAN RESEPI TERHANGAT INI. LEBIH 60 JENIS MASAKAN AKAN DIAJAR SECARA ’LIVE’ KHUSUS KEPADA ANDA..   
MARI SERTAI KAMI SEKARANG.  KURSUS KAMI ADALAH UNTUK TUJUAN  KOMERSIAL, IAITU HASIL PEMBELAJARAN BOLEH TERUS DINIAGAKAN, TIDAK PERLU MODIFY ATAU UBAHSUAI. PESERTA-PESERTA KAMI TELAH BUKTIKAN SEMUA INI.  INSYALLAH,  CARA PEMBELAJARAN KAMI CUKUP MUDAH,  MENARIK DAN MUDAH DIFAHAMI.  Itu JANJI kami..  INSYALLAH PASTI JADI.

KURSUS UNTUK MELENGKAPKAN PESERTA MENJADI  Usahawan KHAS DI BAZAR RAMADHAN
JUGA PERSEDIAAN UNTUK :
Peniaga di Gerai, Kiosk, Penjaja Kecil dan Sederhana, Peniaga Menggunakan Van, Pengusaha Restoran, Katering, dan sesiapa sahaja terlibat dalam Industri Makanan JUGA  Untuk Suri Rumah @ Sekadar Hobi


KHAS UNTUK EDISI JUALAN BAZAR RAMADHAN DAN TEMPAHAN 
HIDANGAN RAYA

HARGA KURSUS UNTUK SEORANG
½ HARI : 1 MODUL RM 250 SEORANG
SEHARI : 2 MODUL RM 500.
PAKEJ BIJAK BAGI YANG MENGAMBIL 2 MODUL HARGA SEKARANG POTONGAN RM100. 
RM 500-RM100 : RM 400.00 SAHAJA 

PAKEJ BIJAK : 10 MODUL
LEBIH DARI 60 JENIS RESEPI
RM 400 (SEHARI)  X 5 HARI KURSUS
= RM 2000.00
POTONGAN RM 500 JIKA DARIPADA KUMPULAN PERSATUAN/ JABATAN.  JADI HARGA SEKARANG :
CUMA RM 1500.00 SAHAJA.



PAKEJ HEBAT DAN PAKEJ BIJAK
UTK 20 PESERTA
1 MODUL : RM 150
SEHARI  2 MODUL : RM150 X 2 MODUL     :
RM300.00 SEORANG
5 HARI 1O MODUL: 
RM300x 5 HARI :RM1500.
20 PESERTA X RM 1500 :
RM 30,000.00



MODUL HARI PERTAMA
Modul  1 : Masakan Jualan
MASA : 9.00-1.00 TGHARI
  1. Resepi Nasi Tomato
  2. Resepi Ayam Masak Merah
  3. Resepi Rendang Daging 
  4. Resepi Dalca
  5. Resepi Sambal Kasturi
  6. Resepi Kuih Tako - Pencuci mulut [RESEPI BONUS]

Modul 2 : Masakan Jualan
MASA : 2.30-5.30 PTG
1.    Resepi Nasi Ayam Special
2.    Sup Ayam
3.    Cara memasak nasi ayam
4.    Kicap dan sos nasi ayam
5.    Ayam Goreng Special dan Ayam Goreng Tepung

MODUL HARI KEDUA
 MODUL 3 :  Masakan Katering 
Hidangan Makanan Pengantin
1.  Resepi Nasi Minyak Hujan Panas,
2.  Resepi Kerutuk Ayam Golek,
3.  Resepi Udang Goreng Tepung,
4.  Resepi Ikan Siakap Masak Sweet and Sour
5.  Resepi Triffle - Pencuci mulut [RESEPI BONUS]





MODUL 4 :  Masakan Jualan
  1. Bistik Daging
  2. Bistik Ayam
  3. Fried Chicken
  4. Nugget Special
  5. Popia Special
  6. Sos Popia


MODUL HARI KETIGA/
MODUL 5 :  Masakan Jualan
Nasi Kerabu
  1. Cara Penyediaan Nasi Kerabu  Kuning
  2. Ayam Percik
  3. Ikan Celup Tepung
  4. Sambal Kelapa
  5. Air Lada / Budu Masak
  6. Solak Lada


MODUL 6 :  Masakan Jualan
Aneka Mee
  1. Mee Sup
  2. Mee Bandung
  3. Kuetiau Ladna
  4. Mee Hailam
  5.  
  6. Mee Kari

MODUL HARI KEEMPAT

MODUL 7 :  Masakan Jualan HARI KEEMPAT
Nasi Kukus Ayam Berempah
MASA  : 9.00-1.00 TGHARI
1.  Cara Masak Nasi Kukus
2.  Gulai Kerutuk Daging
3.  Kuah Kicap
4.  Kari Ikan
5.  Ayam Goreng Berempah/ Daging Bakar Berempah
6.  Sambal dan Ulam
7.  Paru Goreng Masak Sambal

MODUL 8 :  Masakan Jualan
MASAKAN THAI
  1. Daging Masak Merak
  2. Ayam Paprik
  3. Ikan Siakap Masak 3 Rasa/ Masam Manis
  4. Mee Bandung Siam
  5. Kailan Ikan Masin
  6. Nasi Goreng Cina
  7. Nasi  Goreng Kampung
  8. Udang Goreng Tepung










MODUL HARI KELIMA


MODUL 9 :Masakan Untuk Jualan HARI KELIMA
MASAKAN ARAB                                                                                                                          
MASA  : 9.00-1.00 TGHARI

1.Nasi Arab Jordan (MAQLUBAH)
2.Salatoh @ Jelatah Arab
3.  Ayam Bakar Berempah dengan Rempah Arab
4.  Sambal
5.  Free Recipe : Gulai Daging Masak Hitam

MODUL 10 :  Masakan Jualan
  1. Nasi Mandy
  2. Salatoh
  3. Kambing Bakar
  4. Ayam Bakar Tandori
  5. Kuah Tomato Daging Cincang
  6. Humus
  7. Falafil







PENDAHULUAN

Modul 5 hari ini sangat bertepatan untuk sesiapa sahaja  yang ingin memulakan perniagaan, baru memulakan perniagaan atau kepada sesiapa yang ingin menambah ilmu dan kemahiran sedia asa.   Siri Workshop Katering merupakan siri pengajian disediakan kepada orang ramai untuk mendapatkan pengetahuan dan skill dalam penyediaan serta menghasilkan  produk untuk  perniagaan berasaskan katering.



Ustazah’s Cooking Classes

Agak sukar pada masa sekarang untuk mendapatkan kursus-kursus masak yang khusus untuk perniagaan.  Kebiasaannya kursus masakan hanya untuk keperluan rumah tangga atau erti kata lain untuk keperluan keluarga semata-mata.



Kebanyakan kursus yang ada di pasaran mengenakan harga yang amat tinggi dan membebankan kepada peserta, oleh itu agak sukar bagi mereka yang tidak berkemampuan untuk menyertainya.  Oleh itu, menjadi tanggungjawab kami  untuk menawarkan sesuatu yang TERBAIK untuk nilai wang yang anda bayar dengan kos seminima mugkin.



Besar harapan anda, besar lagi harapan kami semoga kursus yang disertai dapat



OBJEKTIF

Dengan menghadiri kursus yang disediakan di atas, isu-isu seperti yang dinyatakan insya-Allah akan dapat di atasi. Dengan kos yang rendah dan jaminan produk yang tinggi, pelaburan anda tidak akan sia-sia.



MODUL

Modul yang disediakan oleh kami adalah seperti pada jadual dinyatakan.




SASARAN

Yang berhasrat untuk membuat home-base perniagaan

Mereka yang telah berhenti kerja dan ingin berjinak dengan lapangan usahawan

Peniaga dan pengusaha restoran / gerai / kantin

Suri rumah untuk sediakan makanan keluarga

Sesiapa jua yang ingin menjadi sebagai perniagaan untuk pendapatan tambahan



Resipi betul-betul Menjadi?

Insyallah,  resipi yang diberikan adalah resipi yang telah digunakan untuk menghasilkan produk untuk jualan. Bukan setahun tetapi telah bertahun-tahun.



Siapa yang mengajar?

Kelas ini akan dikendalikan oleh Ustazah Hajjah Wan Habsah,  Beliau mengusahaan 13 produk rempah ready made dengan jenama YHM Yes Halal Rempah Ustazah.  Jika anda hadir kelas anda berpeluang melihat bagaimana beliau menghasilkan produk dari Rumah untuk jualan. Bukan hanya setakat mengajar sebagaimana guru-guru lain tetapi beliau sendiri terlibat sepenuhnya dengan industri masakan dan anda akan dapat TIPS secara langsung apabila menghadiri kelas ini.






Pertanyaan

Ustazah Hajjah Wan Habsah : 
 013-9802465/ 013-9062465










DARI DAPUR CHEF USTAZAH
KENAPA ANDA PERLU SERTAI
                                                                                                                                                                    
*                   Modul yang diajar boleh digunakan untuk tujuan persendirian atau Perniagaan.
*   Kos yang sangat MURAH berbanding Pengendali Kursus yang lain.
*   Boleh terus memulakan perniagaan
*   Khidmat Nasihat/ Motivasi Oleh Ustazah dan Team.
.
MUDAH CEPAT MURAH

MISI KAMI

Ø     Membantu Ibu Tunggal/ Surirumah/ Sesiapa Sahaja Yang Berminat Memulakan Perniagaan Di Rumah Berasaskan Bidang Masakan Dengan Memasak Secara Kecil-Kecilan atau Memenuhi Permintaan/ Pasaran Secara Sederhana.
Ø    Membantu menubuhkan gerai, gerai bergerak, kiosk, kafe, restoren kepada peniaga kecil dan sederhana yang berminat dalam industri makanan.
Ø    Ingin menjadi pengeluar utama makanan dan memastikan bahawa pengguna Islam mempunyai alternatif membeli produk-produk makanan yang halal.


SASARAN
1.       IBU TUNGGAL
2.       SURIRUMAH
3.       SESIAPA SAHAJA YG BERMINAT UTK MENJUAL MAKANAN, MEMBUAT KATERING SECARA KECIL/ SEDERHANA
4.       HOBI MEMASAK



APA YANG ANDA AKAN DAPAT SEMASA KURSUS INI ???

1-   ILMU TENTANG MASAKAN
2-   TIPS-TIPS
3-   NOTA
4-   MENCUBA MEMBUAT SENDIRI DI BENGKEL
5-   MAKANAN TENGAHARI DAN PETANG PERCUMA
6-   SIJIL PENYERTAAN
7-   BIMBINGAN SETELAH HABIS BELAJAR
8-   KAWAN BARU
9-   YANG PENTING DAPAT TAMBAH INCOME $$ ANDA LA...
SO....Apa tunggu lagi...sekarang lah masanya anda menjadi chef hebat bukan sahaja di mata keluarga anda malah semua orang. Saya yakain anda boleh jadi hebat !!!

HUBUNGI KAMI SEKARANG 
013-9802465/013-9062465

1 ulasan:

  1. Salam Puan,
    Saya Ramlan Bin Hussein,Pada bulan febuary 2015 saya akan bersara awal.dan amat berminat dengan tawaran puan,
    insyallah saya akan cuba hadirkan diri , tetapi tidak pasti bila.
    walau bagaimane pun saya ucapkan terima kasih

    BalasPadam