Isnin, 7 September 2015

CUCUR UDANG KANGKUNG.





Bahan-Bahan :

700 gram tepung gandum
1 sdm garam
1 sdm gula
Garam gula ikut rasa yg kita nak. Suka garam lebih tambah
garam, suka manis tambahlah gula.
1 biji telur
1/2 sdm baking powder.
Kangkung 1 ikat. Potong 2 inchi.
2 biji Bawang bombay potong dadu.
Kalau nal letak karot pun boleh. Parut halus atau potong memanjang.
Air untuk membancuh tepung.

Cara :
Satukan semua bahan dan masukkan air sedikit demi sedikit sehingga bancuhan senang disendukkan.
Sendukkam dan masukkan dalam minyak panas.
Api kena kecil masa mula-mula nak letak adunan, kemudian jadikan apinya sederhana. Goreng sehingga garing.
Hidangkan dengan sos atau mayonis. Ummph wallah!
Selamat Mencuba resepi yang ringkas lagi senang ni ya.

Salam sayang,
Chef Ustazah.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan