Halaman

Selasa, 17 Februari 2015

KELAS NASI ARAB YANG DICARI-CARI
BENGKEL NASI ARAB PROFESIONAL
APA ITU BENGKEL NASI ARAB PROFESIONAL
Ramai yang bertanya saya apa perbezaan BENGKEL ASAS NASI ARAB dan BENGKEL PROFESIONAL NASI ARAB.

Jawapan CHEF USTAZAH :
1. Harga yurannya . Sudah tentu bayar mahal dapat modul dan menu yang lebih banyak. The More You Give The More You Get..hi2 gitu ke Mat Salleh cakap.  Yuran asas HANYA RM380. Manakala yuran BENGKEL PRO ialah RM850

2.  Menu BENGKEL NASI ARAB ASAS ada 10. Menu BENGKEL NASI ARAB PROFESIONAL lebih banyak..berganda-ganda, iaitu 20 MENU.  Bengkel Asas sesuai untuk HOBI  atau yang nak masak untuk keluarga. Manakala BENGKEL NASI ARAB PROFESIONAL untuk bakal pengusaha Nasi Arab, Para Caterer dan Pengusaha Restoren.
3.  Bengkel Asas belajar ramai-ramai. BENGKEL NASI ARAB PROFESIONAL tak ramai bilangan pesertanya. Tidak lebih 15 orang.
4. Bengkel NASI ARAB Asas dah boleh masak untuk keluarga, saudara mara TETAPI BENGKEL NASI ARAB PROFESIONAL lebih menjurus kepada BISNES COUCHING NASI ARAB secara komersial (nasihat berkaitan bahan mentah, peralatan dl)UNTUK ANDA mulakan perniagaan NASI ARAB.
Jadi, boleh pilihlah, ikut kemampuan dan minat anda. Satu lagi ikut FULUS dan BAJET anda.

Kemungkinan  harga ini tidak kekal lama kerana ia mungkin akan dinaikkan. SEMENTARA saya belum berbuat DEMIKIAN, baik anda bertindak sekarang. Pm saya sekarang. Sms/whatsapp : 0139802465.

SIJIL PENYERTAAN AKAN DIBERIKAN

SAMPLE MAKANAN JUGA UNTUK DIBERI KEPADA PESERTA

SERTA ADA BEBERAPA HADIAH DARI UCC
Jika berminat :
1. Boleh buat bayaran ke akauan maybank 153010197400 Wan Habsah binti Wan Ahmad.
2. Sila hantar mesej / sms/whatsapp copy slip bayaran.
3. Hantar Nama, no hp, no kp, alamat penuh dan email.



KANDUNGAN MODUL ASAS
1. Pengenalan Nasi Arab
2. Formula Asas Beras
3. Formula Asas Air
4. Formula Asas Garam
5. Formula Asas Rempah
6. Teknik masak
7. Penyedap rasa
8. Teknik Memerap Ayam
9. Penyediaan Air Stok
10.                                Nasi Arab Mandy Ayam
11.                                Ayam Mandhy Original
12.                                Ayam Mandhy Panggang
13.                                Idam/ Arabian Curry
14.                                Salatoh/ Acar
15.                                Salsa/ Sambal Arab
16.                                Nasi Mandhy Kambing
17.                                Kambing Panggang
18.                                Mashwi/ Ayam Panggang Berempah
19.                                Tandoori Dajaj.



BENGKEL PROFESIONAL SIRI PERTAMA

KANDUNGAN
BAHAGIAN PERTAMA
1. Pengenalan Nasi Arab
2. Formula Asas Beras
3. Formula Asas Air
4. Formula Asas Garam
5. Formula Asas Rempah
6. Teknik masak
7. Penyedap rasa
8. Teknik Memerap dan melembut isi ayam/kambing
9. Penyediaan Air Stok



BAHAGIAN KEDUA
Modul Pertama (Nasi Mandhy)
1.   Nasi Mandhy
2.   Dajaj Mandhy ‘Adi
3.   Sambal Harrah
4.   Salatoh ‘Adi
5.    Salatoh Bil Laban
6.   Idam
7.   Demo : Dajaj Mashwi Bilbaharat
8.   Demo : Dajaj Mashwi Tandoori
Modul Kedua(Nasi Kabsah)
9.   Nasi Kabsah Ayam
10.                  Dajaj Ahmar Mashwi /Red Roasted Kabsah Chicken
Free : Modul ke-3 ( Nasi Mandhy Kambing)
11.                  Ais Stok Mandy Laham
12.                  Teknik penyediaan Ruz Mandy Laham
13.                  Salatoh Ma’a Fawakih
14.                  Syurbah Laham
15.                  Teknik Mengasap Nasi

BAHAGIAN KETIGA
TEKNIK MENGHIDANG
BAHAGIAN KEEMPAT
1. BAGAIMANA MAHU MULA BISNES NASI ARAB
2. MENU
3. QUOTATION
4. FORMULA MASAK BANYAK.
5. BERAT DAN SIZE HIDANGAN

6. SKILL DAN PERALATAN


sertai sekarang BENGKEL NASI ARAB YANG PALING POPULAR iaitu KELAS NASI ARAB yang boleh menjana keuntungan INSYA-ALLAH.





sms ke 0139802465 sekarang!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan