Halaman

Sabtu, 21 Februari 2015

BENGKEL YONG TAU FO DI SANA-SINI.

Sahabat-sahabat Peminat Yong Tau Fo dan Steamboat.

Atas permintaan sahabat-sahabat dan Sambutan Hangat kepada 3 Bengkel Yong Tau Fo lepas, Ustazah Cooking Classes akan mengadakan beberapa SIRI Bengkel Yong Tau Fo di beberapa negeri :
KL : 7 Mac. Di Kg Pandan Dalam KL. Hubungi 013-980245
KOTA BHARU : 28 Mac di Harmuny Bakery Hubungi Cikgu Syarifah Munirah Syed Malek Malek untuk mendaftar.
SG. PETANI : 4 APRIL :Taman Amansuria, Sg. Lalang. Hubungi SoLaris Suria 0134511151
IPOH : 5 APRIL : Jwan Delight, Kg Tebing Tinggi, Ipoh Perak. Hubungi 016-4219715 Sis RizLea Safuan
IPOH : 18 April di Kelas Masakan Saidah Hubungi : 0195912194.
PENANG : 19 April di PENANG. Hubungi Suzana Raman 019-4741363
Jom Ber"yongtau fo".
YURAN : RM280. Deposit : RM100

PENGENALAN

Adakah anda Peminat Hidangan Yong Tau Fo?
Adakah anda dan keluarga sering membeli Yong Tau Fo di Pasar Malam atau sering mengunjungi Restoren Steamboat?

Adakah anda teringin makan Yong Tau Fo, tetapi rasa was-was dan syubhah untuk membeliny?

Apakah anda Peminat Fishball atau Fishcake dan sering memasukkan dalam masakan anda seperti mee, nasi goreng, mee kari dan lain-lain.

Apakata pelajari cara Pembuatan Yong Tau Fo dan Steamboat.










FREE MODUL : BELAJAR BUAT FISHBALL DAN FISHCAKE






Pelajari juga di Bengkel Yong Tau Fo ini pembuatan 2 JENIS SOS iaitu SOS HITAM dan SOS MERAH. Semuanya HALAL tanpa WAS-WAS.










MODUL PENUH BENGKEL YONG TAU FO DAN STEAMBOAT

1. Penerangan berkaiatan industri/ bisnes Yong Tau Fo dan Steamboat.
2. Asas pembuatan SURIMI
3. Penyediaan :
Cili merah
Cili hijau
Peria
Fucuk
Fucuk Goreng
Fucuk Gulung
Taufu
Wantan Bunga
Wantan Lipat
Wantan Kukus
4. Pembuatan Fishball
5. Pembuatan Fishball Mix-vege
6. Pembuatan Fishcake Kukus
7. Pembuatan Fishcake Goreng
8. Penyediaan Air Stok
9. Penyediaan Sup Steamboat
10. Penyediaan KUAH HITAM Yong Tau Fu
11. Penyediaan KUAH MERAH Steamboat

MENCARI YANG HALAL ITU SATU KEFARDHUAN.

Selasa, 17 Februari 2015

BENGKEL NASI ARAB 2015 YANG PALING TOP



ASSALAMUALAIKUM
Khas kepada yang ingin memulakan BISNES NASI ARAB.

Ramai Peserta Ustazah Cooking Classes telah menunjukkan kejayaan mereka. Ada yang bermula BISNES NASI ARAB. hanya di dapur rumah, ada yang mula jual di gerai-gerai kecil, di Pasar Malam atau Pasar Tani dari hari sehari semaikin besar Bisnes Nasi Arab mereka. Alhamdulillah.



Bagaimana dengan anda? Bercita-cita membuka BISNES NASI ARAB.? Boleh sertai sekarang.

BENGKEL PROFESIONAL NASI ARAB SIRI PERTAMA
SESI TAARUF NASI ARAB/ MENGENALI NASI ARAB
FORMULA WAJIB
1. Pengenalan Nasi Arab
2. Bahan Penyedap Nasi Arab
• Penyediaan Air Stok
• Laban
3. Beras Dan Sukatan Air
4. Garam Pada Nasi Dan Ayam
5. Kepelbagaian Teknik Masak Nasi dan Memasak serta merebus Lauk
Modul Pertama (Nasi Mandhy)
6. Nasi Mandhy
7. Dajaj Mandhy ‘Adi
8. Sambal Harrah
9. Salatoh ‘Adi
10. Salatoh Bil Laban
11. Idam
12. Demo : Dajaj Mashwi Bilbaharat
13. Demo : Dajaj Mashwi Tandoori
Modul Kedua(Nasi Kabsah)
14. Nasi Kabsah Ayam
15. Dajaj Ahmar Mashwi /Red Roasted Kabsah Chicken
Free : Modul ke-3 ( Nasi Mandhy Kambing)
16. Ais Stok Mandy Laham
17. Teknik penyediaan Ruz Mandy Laham
18. Salatoh Ma’a Fawakih
19. Syurbah Laham
20. Teknik Mengasap Nasi

Jom sertai :
BENGKEL PROFESIONAL NASI ARAB
Tarikh : 26 FEBRUARI 2015
Tempat : KG PANDAN DALAM KL
YURAN : RM850/SEHARI

Cara Penyertaan :
1. Buat bayaran ke akauan maybank 153010197400 Wan Habsah.
2. pm/ sms/ wassap copy bayaran ke 0139802465 beserta nama dan no KP.


Salam Hormat
Chef Ustazah
 .
MASAK NASI ARAB SEMUDAH A B C
NAK MASAK NASI ARAB?

TETAPI ANDA TIDAK TAHU MASAK?

ANDA TIADA RESEPI YANG BOLEH DIPERCAYAI?

Seperti tidak percaya bila masak Nasi Arab semudah A B C.

IKUTI LANGKAH MUDAH BERIKUT :
1. Masukkan air stok
2. Masukkan perencah
3. Masukkan lauk
4. Masukkan beras.

Nikmati aneka hidangan hebat ini pada bila-bila masa.
Nasi Arab Mandhy
Nasi Arab Kabsah
Nasi Arab Maqlubah.

Anda pasti gembira dan mereka pasti suka dengan hasil air tangan anda.
Berminat nak cuba Nasi Arab? Gabungan rempah Nasi Arab segera dan beras basmathi yang terbaik memang mudah disediakan.

" INGAT NASI ARAB INGAT REMPAH CHEF USTAZAH"

‘KINI SEMUA ORANG BOLEH MASAK!”

KELAS NASI ARAB YANG DICARI-CARI
BENGKEL NASI ARAB PROFESIONAL
APA ITU BENGKEL NASI ARAB PROFESIONAL
Ramai yang bertanya saya apa perbezaan BENGKEL ASAS NASI ARAB dan BENGKEL PROFESIONAL NASI ARAB.

Jawapan CHEF USTAZAH :
1. Harga yurannya . Sudah tentu bayar mahal dapat modul dan menu yang lebih banyak. The More You Give The More You Get..hi2 gitu ke Mat Salleh cakap.  Yuran asas HANYA RM380. Manakala yuran BENGKEL PRO ialah RM850

2.  Menu BENGKEL NASI ARAB ASAS ada 10. Menu BENGKEL NASI ARAB PROFESIONAL lebih banyak..berganda-ganda, iaitu 20 MENU.  Bengkel Asas sesuai untuk HOBI  atau yang nak masak untuk keluarga. Manakala BENGKEL NASI ARAB PROFESIONAL untuk bakal pengusaha Nasi Arab, Para Caterer dan Pengusaha Restoren.
3.  Bengkel Asas belajar ramai-ramai. BENGKEL NASI ARAB PROFESIONAL tak ramai bilangan pesertanya. Tidak lebih 15 orang.
4. Bengkel NASI ARAB Asas dah boleh masak untuk keluarga, saudara mara TETAPI BENGKEL NASI ARAB PROFESIONAL lebih menjurus kepada BISNES COUCHING NASI ARAB secara komersial (nasihat berkaitan bahan mentah, peralatan dl)UNTUK ANDA mulakan perniagaan NASI ARAB.
Jadi, boleh pilihlah, ikut kemampuan dan minat anda. Satu lagi ikut FULUS dan BAJET anda.

Kemungkinan  harga ini tidak kekal lama kerana ia mungkin akan dinaikkan. SEMENTARA saya belum berbuat DEMIKIAN, baik anda bertindak sekarang. Pm saya sekarang. Sms/whatsapp : 0139802465.

SIJIL PENYERTAAN AKAN DIBERIKAN

SAMPLE MAKANAN JUGA UNTUK DIBERI KEPADA PESERTA

SERTA ADA BEBERAPA HADIAH DARI UCC
Jika berminat :
1. Boleh buat bayaran ke akauan maybank 153010197400 Wan Habsah binti Wan Ahmad.
2. Sila hantar mesej / sms/whatsapp copy slip bayaran.
3. Hantar Nama, no hp, no kp, alamat penuh dan email.



KANDUNGAN MODUL ASAS
1. Pengenalan Nasi Arab
2. Formula Asas Beras
3. Formula Asas Air
4. Formula Asas Garam
5. Formula Asas Rempah
6. Teknik masak
7. Penyedap rasa
8. Teknik Memerap Ayam
9. Penyediaan Air Stok
10.                                Nasi Arab Mandy Ayam
11.                                Ayam Mandhy Original
12.                                Ayam Mandhy Panggang
13.                                Idam/ Arabian Curry
14.                                Salatoh/ Acar
15.                                Salsa/ Sambal Arab
16.                                Nasi Mandhy Kambing
17.                                Kambing Panggang
18.                                Mashwi/ Ayam Panggang Berempah
19.                                Tandoori Dajaj.



BENGKEL PROFESIONAL SIRI PERTAMA

KANDUNGAN
BAHAGIAN PERTAMA
1. Pengenalan Nasi Arab
2. Formula Asas Beras
3. Formula Asas Air
4. Formula Asas Garam
5. Formula Asas Rempah
6. Teknik masak
7. Penyedap rasa
8. Teknik Memerap dan melembut isi ayam/kambing
9. Penyediaan Air Stok



BAHAGIAN KEDUA
Modul Pertama (Nasi Mandhy)
1.   Nasi Mandhy
2.   Dajaj Mandhy ‘Adi
3.   Sambal Harrah
4.   Salatoh ‘Adi
5.    Salatoh Bil Laban
6.   Idam
7.   Demo : Dajaj Mashwi Bilbaharat
8.   Demo : Dajaj Mashwi Tandoori
Modul Kedua(Nasi Kabsah)
9.   Nasi Kabsah Ayam
10.                  Dajaj Ahmar Mashwi /Red Roasted Kabsah Chicken
Free : Modul ke-3 ( Nasi Mandhy Kambing)
11.                  Ais Stok Mandy Laham
12.                  Teknik penyediaan Ruz Mandy Laham
13.                  Salatoh Ma’a Fawakih
14.                  Syurbah Laham
15.                  Teknik Mengasap Nasi

BAHAGIAN KETIGA
TEKNIK MENGHIDANG
BAHAGIAN KEEMPAT
1. BAGAIMANA MAHU MULA BISNES NASI ARAB
2. MENU
3. QUOTATION
4. FORMULA MASAK BANYAK.
5. BERAT DAN SIZE HIDANGAN

6. SKILL DAN PERALATAN


sertai sekarang BENGKEL NASI ARAB YANG PALING POPULAR iaitu KELAS NASI ARAB yang boleh menjana keuntungan INSYA-ALLAH.





sms ke 0139802465 sekarang!

BENGKEL NASI ARAB BULAN FEB 2015




Berminat untuk memasak Nasi Arab secara suka-suka atau hobi? Sertai sekarang Bengkel Nasi Arab yang paling popular iaitu Kelas Nasi Arab bersama Ustazah Cooking Classes.

Ribuan peserta telah menyertainya sepanjang 2009 hingga kini.

Ada 3 jenis Kelas Nasi Arab yang UCC jalankan :

1. Bengkel Nasi Arab Asas
2. Bengkel Nasi Arab Profesional
3. Bengkel Personal Couching/ Bisnes Couching

APA ITU BENGKEL NASI ARAB PROFESIONAL
**************************




Ramai yang bertanya saya apa perbezaan BENGKEL ASAS NASI ARAB dan BENGKEL PROFESIONAL NASI ARAB.
Jawapan CHEF USTAZAH :
1.      Harga yurannya . Sudah tentu bayar mahal dapat modul dan menu yang lebih banyak. The More You Give The More You Get..hi2 gitu ke Mat Salleh cakap.  Yuran asas HANYA RM380. Manakala yuran BENGKEL PRO ialah RM850
2.       Menu BENGKEL ASAS 10. Menu Profesional lebih banyak..berganda-ganda, iaitu 20 MENU.  Bengkel Asas sesuai untuk HOBI  atau yang nak masak untuk keluarga. Manakala BENGKEL PROFESIONAL untuk bakal pengusaha Nasi Arab, Para Caterer dan Pengusaha Restoren.
3.       Bengkel Asas belajar ramai-ramai. Bengkel Profesional tak ramai bilangan pesertanya. Tidak lebih 15 orang.
4.      Bengkel Asas dah boleh masak untuk keluarga, saudara mara TETAPI Bengkel Profesional lebih menjurus kepada BISNES COUCHING NASI ARAB secara komersial (nasihat berkaitan bahan mentah, peralatan dl)UNTUK ANDA mulakan perniagaan NASI ARAB.
Jadi, boleh pilihlah, ikut kemampuan dan minat anda. Satu lagi ikut FULUS dan BAJET anda.
Kemungkinan  harga ini tidak kekal lama kerana ia mungkin akan dinaikkan. SEMENTARA saya belum berbuat DEMIKIAN, baik anda bertindak sekarang. Pm saya sekarang. Sms/whatsapp : 0139802465.
Jika berminat :
1.      Boleh buat bayaran ke akauan maybank 153010197400 Wan Habsah binti Wan Ahmad.
2.      Sila hantar mesej / sms/whatsapp copy slip bayaran.
3.      Hantar Nama, no hp, no kp, alamat penuh dan email.

KANDUNGAN MODUL ASAS
1.    Pengenalan Nasi Arab
2.    Formula Asas Beras
3.    Formula Asas Air
4.    Formula Asas Garam
5.    Formula Asas Rempah
6.    Teknik masak
7.    Penyedap rasa
8.    Teknik Memerap Ayam
9.    Penyediaan Air Stok
10.  Nasi Arab Mandy Ayam
11.  Ayam Mandhy Original
12.  Ayam Mandhy Panggang
13.  Idam/ Arabian Curry
14.  Salatoh/ Acar
15.  Salsa/ Sambal Arab
16.  Nasi Mandhy Kambing
17.  Kambing Panggang
18.  Mashwi/ Ayam Panggang Berempah
19.  Tandoori Dajaj.

BENGKEL PROFESIONAL SIRI PERTAMA

KANDUNGAN
BAHAGIAN PERTAMA
1.     Pengenalan Nasi Arab
2.     Formula Asas Beras
3.     Formula Asas Air
4.     Formula Asas Garam
5.     Formula Asas Rempah
6.     Teknik masak
7.     Penyedap rasa
8.     Teknik Memerap dan melembut isi ayam/kambing
9.     Penyediaan Air Stok

BAHAGIAN KEDUA
Modul Pertama (Nasi Mandhy)
1.     Nasi Mandhy
2.     Dajaj Mandhy ‘Adi
3.     Sambal Harrah
4.     Salatoh ‘Adi
5.      Salatoh Bil Laban
6.     Idam
7.     Demo : Dajaj Mashwi Bilbaharat
8.     Demo : Dajaj Mashwi Tandoori
Modul Kedua(Nasi Kabsah)
9.     Nasi Kabsah Ayam
10. Dajaj Ahmar Mashwi /Red Roasted Kabsah Chicken
Free : Modul ke-3 ( Nasi Mandhy Kambing)
11. Ais Stok Mandy Laham
12. Teknik penyediaan Ruz Mandy Laham
13. Salatoh Ma’a Fawakih
14. Syurbah Laham
15. Teknik Mengasap Nasi
BAHAGIAN KETIGA
TEKNIK MENGHIDANG
BAHAGIAN KEEMPAT
1.   BAGAIMANA MAHU MULA BISNES NASI ARAB
2.   MENU
3.   QUOTATION
4.   FORMULA MASAK BANYAK.
5.   BERAT DAN SIZE HIDANGAN

6.   SKILL DAN PERALATAN

j Febuari ini ada 2 Bengkel :
11. Kelas Nasi Arab Asas pada 22 Feb 2015
   2. Kelas Nasi Arab Profesional pada 26 Feb 2015.

  Berminat. sms ke 0139802465