KELAS NASI ARAB YANG DICARI-CARI
BENGKEL NASI ARAB PROFESIONAL
APA ITU BENGKEL
NASI ARAB PROFESIONAL
Ramai yang bertanya saya apa perbezaan
BENGKEL ASAS NASI ARAB dan BENGKEL PROFESIONAL NASI
ARAB.
Jawapan CHEF USTAZAH :
1. Harga
yurannya . Sudah tentu bayar mahal dapat modul dan menu yang lebih banyak. The
More You Give The More You Get..hi2 gitu ke Mat Salleh cakap. Yuran asas HANYA RM380. Manakala yuran
BENGKEL PRO ialah RM850
2. Menu BENGKEL NASI ARAB ASAS ada 10. Menu BENGKEL NASI ARAB PROFESIONAL lebih
banyak..berganda-ganda, iaitu 20 MENU.
Bengkel Asas sesuai untuk HOBI
atau yang nak masak untuk keluarga. Manakala BENGKEL
NASI ARAB PROFESIONAL untuk bakal pengusaha Nasi Arab, Para Caterer dan
Pengusaha Restoren.
3. Bengkel Asas belajar ramai-ramai. BENGKEL NASI ARAB PROFESIONAL tak ramai bilangan
pesertanya. Tidak lebih 15 orang.
4. Bengkel
NASI ARAB Asas dah boleh masak untuk keluarga, saudara mara TETAPI BENGKEL NASI ARAB PROFESIONAL lebih menjurus kepada
BISNES COUCHING NASI ARAB secara komersial (nasihat berkaitan bahan mentah,
peralatan dl)UNTUK ANDA mulakan perniagaan NASI ARAB.
Jadi, boleh pilihlah, ikut kemampuan
dan minat anda. Satu lagi ikut FULUS dan BAJET anda.
Kemungkinan harga ini tidak kekal lama kerana ia mungkin
akan dinaikkan. SEMENTARA saya belum berbuat DEMIKIAN, baik anda bertindak
sekarang. Pm saya sekarang. Sms/whatsapp : 0139802465.
SIJIL PENYERTAAN AKAN DIBERIKAN
SAMPLE MAKANAN JUGA UNTUK DIBERI KEPADA PESERTA
SERTA ADA BEBERAPA HADIAH DARI UCC
Jika berminat :
1. Boleh
buat bayaran ke akauan maybank 153010197400 Wan Habsah binti Wan Ahmad.
2. Sila
hantar mesej / sms/whatsapp copy slip bayaran.
3. Hantar
Nama, no hp, no kp, alamat penuh dan email.
KANDUNGAN MODUL ASAS
1. Pengenalan Nasi
Arab
2. Formula Asas Beras
3. Formula Asas Air
4. Formula Asas Garam
5. Formula Asas Rempah
6. Teknik masak
7. Penyedap rasa
8. Teknik Memerap Ayam
9. Penyediaan Air Stok
10.
Nasi Arab Mandy Ayam
11.
Ayam Mandhy Original
12.
Ayam Mandhy Panggang
13.
Idam/ Arabian Curry
14.
Salatoh/ Acar
15.
Salsa/ Sambal Arab
16.
Nasi Mandhy Kambing
17.
Kambing Panggang
18.
Mashwi/ Ayam Panggang Berempah
19.
Tandoori Dajaj.
BENGKEL PROFESIONAL SIRI PERTAMA
KANDUNGAN
BAHAGIAN PERTAMA
1. Pengenalan
Nasi Arab
2. Formula
Asas Beras
3. Formula
Asas Air
4. Formula
Asas Garam
5. Formula
Asas Rempah
6. Teknik
masak
7. Penyedap
rasa
8. Teknik
Memerap dan melembut isi ayam/kambing
9. Penyediaan
Air Stok
BAHAGIAN
KEDUA
Modul
Pertama (Nasi Mandhy)
1. Nasi
Mandhy
2. Dajaj
Mandhy ‘Adi
3. Sambal
Harrah
4. Salatoh
‘Adi
5. Salatoh Bil Laban
6. Idam
7. Demo :
Dajaj Mashwi Bilbaharat
8. Demo :
Dajaj Mashwi Tandoori
Modul
Kedua(Nasi Kabsah)
9. Nasi
Kabsah Ayam
10.
Dajaj Ahmar Mashwi /Red Roasted Kabsah Chicken
Free : Modul ke-3 ( Nasi Mandhy Kambing)
11.
Ais Stok Mandy Laham
12.
Teknik penyediaan Ruz Mandy Laham
13.
Salatoh Ma’a Fawakih
14.
Syurbah Laham
15.
Teknik Mengasap Nasi
BAHAGIAN KETIGA
TEKNIK MENGHIDANG
BAHAGIAN KEEMPAT
1. BAGAIMANA
MAHU MULA BISNES NASI ARAB
2. MENU
3. QUOTATION
4. FORMULA
MASAK BANYAK.
5. BERAT
DAN SIZE HIDANGAN
6. SKILL
DAN PERALATAN
sertai sekarang BENGKEL NASI ARAB YANG PALING POPULAR iaitu KELAS NASI ARAB yang boleh menjana keuntungan INSYA-ALLAH.
sms ke 0139802465 sekarang!
Tiada ulasan:
Catat Ulasan