Berminat untuk memasak Nasi Arab secara suka-suka atau hobi? Sertai sekarang Bengkel Nasi Arab yang paling popular iaitu Kelas Nasi Arab bersama Ustazah Cooking Classes.
Ribuan peserta telah menyertainya sepanjang 2009 hingga kini.
Ada 3 jenis Kelas Nasi Arab yang UCC jalankan :
1. Bengkel Nasi Arab Asas
2. Bengkel Nasi Arab Profesional
3. Bengkel Personal Couching/ Bisnes Couching
APA ITU BENGKEL NASI ARAB PROFESIONAL
**************************
Ramai yang bertanya saya apa perbezaan
BENGKEL ASAS NASI ARAB dan BENGKEL PROFESIONAL NASI ARAB.
Jawapan CHEF USTAZAH :
1.
Harga yurannya . Sudah tentu bayar mahal dapat
modul dan menu yang lebih banyak. The More You Give The More You Get..hi2 gitu
ke Mat Salleh cakap. Yuran asas HANYA
RM380. Manakala yuran BENGKEL PRO ialah RM850
2.
Menu BENGKEL
ASAS 10. Menu Profesional lebih banyak..berganda-ganda, iaitu 20 MENU. Bengkel Asas sesuai untuk HOBI atau yang nak masak untuk keluarga. Manakala
BENGKEL PROFESIONAL untuk bakal pengusaha Nasi Arab, Para Caterer dan Pengusaha
Restoren.
3.
Bengkel Asas
belajar ramai-ramai. Bengkel Profesional tak ramai bilangan pesertanya. Tidak
lebih 15 orang.
4.
Bengkel Asas dah boleh masak untuk keluarga,
saudara mara TETAPI Bengkel Profesional lebih menjurus kepada BISNES COUCHING
NASI ARAB secara komersial (nasihat berkaitan bahan mentah, peralatan dl)UNTUK
ANDA mulakan perniagaan NASI ARAB.
Jadi, boleh pilihlah, ikut kemampuan dan
minat anda. Satu lagi ikut FULUS dan BAJET anda.
Kemungkinan
harga ini tidak kekal lama kerana ia mungkin akan dinaikkan. SEMENTARA
saya belum berbuat DEMIKIAN, baik anda bertindak sekarang. Pm saya sekarang.
Sms/whatsapp : 0139802465.
Jika berminat :
1.
Boleh buat bayaran ke akauan maybank
153010197400 Wan Habsah binti Wan Ahmad.
2.
Sila hantar mesej / sms/whatsapp copy slip
bayaran.
3.
Hantar Nama, no hp, no kp, alamat penuh dan
email.
KANDUNGAN MODUL ASAS
1.
Pengenalan
Nasi Arab
2.
Formula Asas
Beras
3.
Formula Asas
Air
4.
Formula Asas
Garam
5.
Formula Asas
Rempah
6.
Teknik masak
7.
Penyedap rasa
8.
Teknik
Memerap Ayam
9.
Penyediaan
Air Stok
10.
Nasi Arab
Mandy Ayam
11.
Ayam Mandhy
Original
12.
Ayam Mandhy
Panggang
13.
Idam/ Arabian
Curry
14.
Salatoh/ Acar
15.
Salsa/ Sambal
Arab
16.
Nasi Mandhy
Kambing
17.
Kambing
Panggang
18.
Mashwi/ Ayam
Panggang Berempah
19.
Tandoori
Dajaj.
BENGKEL PROFESIONAL SIRI PERTAMA
KANDUNGAN
BAHAGIAN PERTAMA
1. Pengenalan Nasi Arab
2. Formula Asas Beras
3. Formula Asas Air
4. Formula Asas Garam
5. Formula Asas Rempah
6. Teknik masak
7. Penyedap rasa
8. Teknik Memerap dan melembut isi ayam/kambing
9. Penyediaan Air Stok
BAHAGIAN KEDUA
Modul Pertama (Nasi Mandhy)
1. Nasi Mandhy
2. Dajaj Mandhy ‘Adi
3. Sambal Harrah
4. Salatoh ‘Adi
5. Salatoh Bil Laban
6. Idam
7. Demo : Dajaj Mashwi Bilbaharat
8. Demo : Dajaj Mashwi Tandoori
Modul
Kedua(Nasi Kabsah)
9. Nasi
Kabsah Ayam
10. Dajaj
Ahmar Mashwi /Red Roasted Kabsah Chicken
Free : Modul ke-3 ( Nasi Mandhy Kambing)
11. Ais
Stok Mandy Laham
12. Teknik
penyediaan Ruz Mandy Laham
13. Salatoh
Ma’a Fawakih
14. Syurbah
Laham
15. Teknik
Mengasap Nasi
BAHAGIAN
KETIGA
TEKNIK
MENGHIDANG
BAHAGIAN
KEEMPAT
1. BAGAIMANA MAHU MULA BISNES NASI
ARAB
2. MENU
3. QUOTATION
4. FORMULA MASAK BANYAK.
5. BERAT DAN SIZE HIDANGAN
6. SKILL DAN PERALATAN
j Febuari ini ada 2 Bengkel :
11. Kelas Nasi Arab Asas pada 22 Feb 2015
2. Kelas Nasi Arab Profesional pada 26 Feb 2015.
Berminat. sms ke 0139802465
Tiada ulasan:
Catat Ulasan